Feyenoord krijgt ook Ajax klein in Kuip

29 januari 2012, 14:24   Bijgewerkt: 29 januari 2012, 15:48

Ze hebben er lang op moeten wachten, maar Feyenoord heeft aartsrivaal Ajax weer eens te grazen genomen. In een kolkende Kuip wonnen de Rotterdammers, na een 0-1 achterstand, met 4-2 van de bezoekers uit de hoofdstad. John Guidetti was met drie goals weer eens de grote man bij de thuisploeg. Het betekende, na de zeges op PSV en FC Twente, al de derde topprestatie van Feyenoord dit seizoen in eigen huis. De ploeg komt op de ranglijst bovendien in punten gelijk met Ajax.

Die 1-1 was precies wat Feyenoord nodig had. Ineens begon de ploeg wél fel door te jagen op de achterhoede van Ajax en dat leidde tot een heel ander spelbeeld én de 2-1. Na een vrije trap van Jordy Clasie werd een kopbal van Otman Bakkal nog gekeerd door Kenneth Vermeer, maar met zijn kleine teen kreeg Bakkal de bal terug voor het doel. Eyong Enoh leek te kunnen wegwerken maar maaide mis, waarna het voor Guidetti een koud kunstje was om zijn tweede goal van de dag binnen te tikken.

Daar kon een enorme blunder van doelman Erwin Mulder, die Ajax de 3-2 cadeau gaf, niets aan veranderen. Mulder trapte tegen Ajax-spits Bulykin aan, waarna de bal in het net rolde. Even hing nog een spannende slotfase in de lucht, maar Feyenoord gaf de winst niet weg. Sterker nog, met zijn derde goal van de middag zorgde Guidetti enkele minuten na de flater van Mulder voor de allesbeslissende 4-2 voor Feyenoord.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen