Inter met Sneijder en Castaignos door in beker

Koen Freriks
19 januari 2012, 23:10

Internazionale heeft zich donderdagavond verzekerd van de kwartfinale in de Coppa Italia. Met Wesley Sneijder en Luc Castaignos in de basis won de grootmacht van Genoa: 2-1. De Nederlanders kwamen niet tot scoren.

Sneijder verscheen voor het eerst sinds maanden weer eens aan de aftrap. De spelmaker was lang uit de roulatie en maakte afgelopen zondag in de gewonnen topper tegen AC Milan al in een kwartier zijn rentree. Ook Castaignos mocht beginnen. Het was echter rechtsback Maicon die voor een technisch hoogstandje zorgde. De Braziliaanse verdediger schoot uit stilstand fantastisch diagonaal raak met de buitenkant van zijn rechtervoet.

Inter gaf de voorsprong niet meer uit handen. Sneijder liet zien klaar te zijn om Inter na een lastige eerste seizoenshelft zijn team te helpen op weg naar de koppositie. De Oranje-international was bij veel aanvallen betrokken en vuurde vaak op het doel van Genoa. Het leverde geen doelpunten op, maar Sneijder liet zien geen last te hebben van een gebrek aan ritme.

Andrea Poli breidde vlak na rust wel de score uit na een schitterende combinatie. Castaignos moest er na 63 doelpuntloze minuten af, Sneijder werd na 81 minuten vervangen. Valter Birsa deed in de laatste minuut nog wat terug, maar het was te laat voor Genoa om een verlenging af te dwingen.

Internazionale kan met vertrouwen uitkijken naar de kraker van komend weekend. De Nerazzurri spelen zondag om 20.45 uur tegen Lazio Roma, een direct duel om de vierde plaats in de Serie A. De kwartfinales in de Coppa Italia zijn hier te zien.