Juventus legt Roma over de knie in Coppa

24 januari 2012, 22:51   Bijgewerkt: 24 januari 2012, 23:32

Juventus heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de halve finale van de Coppa Italia. De ploeg van trainer Antonio Conte was veel te sterk voor AS Roma: 3-0. De Romeinen stonden de laatste twintig minuten met tien man na een rode kaart van Erik Lamela.

Keeper Maarten van Stekelenburg moest in het eerste half uur al twee keer vissen. De international van Oranje had onvoldoende verweer op inzetten van Emanuele Giaccherini en Alessandro del Piero. De inmiddels 37-jarige aanvaller krulde de bal van afstand op fraaie wijze achter de doelman van Roma.

Nadat Lamela na zeventig minuten mocht inrukken na een trap in de edele delen van Giorgio Chiellini, was de wedstrijd definitief gespeeld. In de slotfase werkte Simon Kjaer nog een inzet van Alessandro Mati achter Stekelenburg en bevestigde daarmee een pover optreden van de Romeinen.