Newcastle geeft zwalkend ManU nieuwe dreun

4 januari 2012, 22:55   Bijgewerkt: 5 januari 2012, 00:16

Manchester United is het spoor volledig bijster. Na de thuisnederlaag op oudjaarsdag tegen Blackburn Rovers (2-3) ging het woensdag bij Newcastle United opnieuw onderuit. Op St. James' Park werd het 3-0 voor de ploeg van keeper Tim Krul.

Het kan snel gaan in de voetballerij. Een week geleden was er nog niets aan de hand voor Manchester United. Sterker nog, de ploeg maakte terrein goed op rivaal Man City en was gedeeld aan kop gekomen. United leek op tijd in vorm te komen om de titel in de Engelse Premier League te verdedigen, tot op oudjaarsdag op eigen veld verloren werd van Blackburn Rovers. Thuis verliezen van de hekkensluiter, dat deed pijn.

Manager Sir Alex Ferguson greep in en haalde tegen Newcastle doelman David de Gea naar de kant en bracht Wayne Rooney terug in de ploeg. Dat bleek echter weinig effect te hebben. Heel erg slecht speelde Manchester United niet, maar het liet te weinig zien om echt aanspraak te maken op een goed resultaat. Demba Ba zette Newcastle al voor rust op fraaie wijze op 1-0, vlak na de pauze tekende Yohan Cabaye op minstens zo fraaie wijze voor de tweede treffer. Zijn vrije trap stuiterde via de onderkant van de lat terug het veld in, maar was zeker een meter achter de lijn geweest. Dat hadden zelfs de spelers van ManU, die niet protesteerden, gezien.

ManU kreeg daarna nog een enorme kans op de 2-1, maar die werd door Newcastle-verdediger Danny Simpson van de lijn gehaald. Manchester verloor daarna het vertrouwen in een goede afloop en de 3-0, een knullig eigen doelpunt van Phil Jones, was misschien wel symbolisch voor de afgang van de regerend landskampioen.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen