Sterke eerste helft helpt MVV langs Willem II

16 januari 2012, 21:59   Bijgewerkt: 16 januari 2012, 22:13

MVV heeft aansluiting met de subtop in de Jupiler League gevonden. De Sterrendragers rekenden maandagavond in eigen huis enigszins verrassend af met Willem II: 3-1 Lance Voorjans had met twee treffers een belangrijk aandeel in de zege van de Limburgers.

De ploeg van trainer René Trost dankte de zege aan een sterke eerste helft in De Geusselt. Al na elf minuten werkte Voorjans de bal achter doelman David Meul, waarna hij negen minuten later voor zijn tweede van de avond tekende: 2-0. Tom van Hyfte zorgde ervoor dat de thuisploeg met een comfortabele 3-0 voorsprong de rust inging.

Vlak na de rust gaf Marc Höcher, voor een half jaar gehuurd van  ADO Den Haag, de bezoekers weer wat hoop door voor de 3-1 te tekenen. In het restant van de wedstrijd slaagden de Tricolores er echter niet meer in om nog dichterbij te komen.

MVV staat gedeeld negende na de overwinning op Willem II, dat nu zevende is. Helmond Sport klimt naar de elfde plaats in de eerste divisie.