Den Bosch boekt vijfde zege in successie

20 februari 2012, 21:54

FC Den Bosch heeft zijn vijfde opeenvolgende zege in de Jupiler League geboekt. Maandag waren de Brabanders in Drenthe met 2-1 te sterk voor FC Emmen. Als gevolg van deze prestatie nemen ze de derde plek op doelsaldo over van FC Eindhoven. Het gat naar nummer twee Sparta bedraagt twee punten.

Na geklungel in de defensie van Emmen zette Ralf Seuntjens Den Bosch in de achttiende minuut op voorsprong. Dat was het enige hoogtepunt van de eerste helft. Na de doelwissel was het leuker. In de 55ste minuut schoot Bart van Brakel Den Bosch uit een vrije trap op 0-2.

De Bosschenaren kregen vervolgens kansen voor een derde treffer, maar ze waren niet scherp in de afwerking. Dat werd hen bijna fataal, want Marijn Sterk kopte vijf minuten voor tijd de aansluitingstreffer binnen. Maar ondanks een slotoffensief wist Emmen niet op gelijke hoogte te komen.

Emmen blijft door de nederlaag zestiende in het klassement. De thuiswedstrijd van concurrent SC Veendam tegen FC Volendam werd afgelast.