Ook zonder Gall kan Go Ahead niet winnen

30 maart 2012, 22:05

Go Ahead Eagles heeft het eerste duel sinds het vertrek van coach Joop Gall niet winnend af kunnen sluiten. De equipe uit Deventer kwam vrijdag op eigen veld niet verder dan 1-1 tegen FC Den Bosch.

Xander Houtkoop zette Go Ahead na een kwartier op voorsprong. Het bleef lang 1-0, maar Ralf Seuntjens bracht daar tien minuten voor tijd verandering in. Bij Go Ahead zat Michel Boerenbach op de bank. Eerder op de dag bevestigden de Eagles dat Jimmy Calderwood (foto) de rest van het seizoen eindverantwoordelijke is, maar de ontmoeting met Den Bosch kwam nog te vroeg voor de Schot. Go Ahead zakt door het resultaat naar plek twaalf. FC Volendam passeerde, na een 3-1 thuiszege op Almere City FC. Michiel Kramer scoorde twee keer voor de Wijdbroeken.

Onderin liep AGOVV een puntje uit op hekkensluiter FC Emmen. Voor eigen publiek verloor Emmen met 1-0 van Helmond Sport, terwijl AGOVV thuis 1-1 speelde tegen MVV. De Apeldoorners speelden tachtig minuten met tien man door een rode kaart van doelman Rene Oosterhof. Toch zorgde Mike van der Kooy na achttien minuten voor de 1-0. Dat leek ook de eindstand te worden, maar Fabio Caracciolo besliste tien minuten voor het eindsignaal anders. AGOVV heeft nu negentien punten, evenveel als SC Veendam, dat met 1-0 onderuit ging bij Fortuna Sittard. Beide clubs hebben nu drie punten voorsprong op Emmen.

Koploper FC Zwolle komt, evenals nummers twee Sparta en FC Eindhoven, later dit weekend pas in actie. De Blauwvingers hebben negen punten meer dan de twee achtervolgers. Helmond Sport naderde Sparta en Eindhoven tot op één punt en zette nummer vijf Den Bosch op vier punten achterstand. Willem II verloor terrein, door op bezoek bij provinciegenoot FC Oss een 1-0 voorsprong te verspelen (1-1).