Van Wolfswinkel schiet Sporting langs Benfica

Koen Freriks
9 april 2012, 23:33   Bijgewerkt: 9 april 2012, 23:38

Ricky van Wolfswinkel heeft Benfica aan een hele vervelende nederlaag geholpen. Sporting Lissabon gaf de titelstrijd in Portugal een mogelijk cruciale wending door met 1-0 van de nummer twee te winnen. Van Wolfswinkel zorgde vanaf de stip voor de beslissing.

Benfica heeft door de nederlaag een achterstand van vier punten op koploper FC Porto. Sporting, dat vierde staat in de Primeira Liga, kwam na ruim een kwartier spelen op voorsprong. Van Wolfwinkel werd in de zestien heel licht aangeraakt door Benfica-verdediger reus Luisao en versierde een strafschop. De goalgetter, die zijn club vorige week ook al met een doelpunt naar de halve finale van de Europa League loodste, stuurde Artur keurig de verkeerde hoek in.

Benfica domineerde de wedstrijd, maar kwam de benutte penalty van de oud-spits van FC Utrecht en Vitesse niet meer teboven. Van Wolfswinkel was na rust nog dichtbij zijn tweede treffer, maar Artur lag nu wel in de weg. Stijn Schaars speelde 65 minuten mee bij Sporting, Van Wolfswinkel werd een kwartier voor tijd gewisseld. Sporting gaf de voorsprong ook zonder het gewisselde tweetal niet meer uit handen. In Portugal staan nog vier speelronden op het programma.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!