Del Bosque: "Niet naar verleden kijken"

27 juni 2012, 07:20

Woensdag is de eerste halve finale van Euro 2012. In Donetsk staan aartsrivalen Portugal en Spanje tegenover elkaar. Menig Portugees zal wel even terugdenken aan november 2010, toen de nationale ploeg in Lissabon met 4-0 over de kersverse wereldkampioen denderde.

Vicente Del Bosque, de bondscoach van Spanje, denkt daar juist niet meer aan. “We willen niet naar het verleden kijken”, zegt hij op de UEFA-website. Positief statistiekje voor de Spanjaarden is dat ze nog nooit in de halve finale van een groot toernooi hebben verloren. Ze stonden vier keer bij de laatste vier en stapten telkens als winnende ploeg van het veld.

Maar Del Bosque richt zich meer op het speelplan van zijn team. “We moeten Cristiano Ronaldo zien uit te schakelen”, gaat hij verder. “Hij is een geweldige speler en het is logisch dat er zoveel over hem wordt gesproken. Maar we weten hoe we hem moeten stoppen. Dat is ons op het WK van 2010 gelukt en woensdag gaan we hetzelfde proberen. Maar we willen ook onze eigen wedstrijd spelen. Natuurlijk moet je op bepaalde details letten, maar het is belangrijk om vooral van jezelf uit te gaan.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen