Voetbalsters Oranje azen in Servië op EK-ticket

Ger
20 juni 2012, 10:51   Bijgewerkt: 20 juni 2012, 11:06

De voetbalsters van het Nederlands elftal spelen woensdagavond de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Servië. De ploeg van bondscoach Roger Reijners hoopt op rechtstreekse kwalificatie voor het Europese eindtoernooi.

Oranje verzuimde zich afgelopen zondag in Engeland (1-0 nederlaag) rechtstreeks voor het EK te plaatsen. Nederland wil nu in Servië de tweede plaats in de poule veiligstellen. Van de zeven kwalificatiegroepen krijgt namelijk ook de beste nummer twee een EK-ticket. De overige zes nummers twee strijden in oktober via de play-offs voor nog eens drie plaatsbewijzen.

"Het is nog wel even zuur dat het zondag in Engeland net niet lukte", zegt aanvalster Lieke Martens (19) tegen OnsOranje.nl. "Maar we moeten verder. We hebben het goed verwerkt en staan er nog steeds goed voor en hebben genoeg mogelijkheden om alsnog volgend jaar in Zweden van de partij te zijn. We gaan hier in Servië dus vol voor de overwinning."

"Voor ons is het een kwestie van ons eigen spel spelen. We moeten de bal het werk laten doen en dat kunnen we ook, want ons positiespel is juist onze grote kracht."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen