Blatter bejubelt invoering doellijntechnologie

6 juli 2012, 00:00   Bijgewerkt: 5 juli 2012, 22:34

Joseph Blatter kwam donderdag na afloop van de persconferentie van de FIFA, waarbij het besluit van de wereldvoetbalbond kenbaar werd gemaakt om doellijntechnologie in te voeren, superlatieven tekort. De preses sprak van een 'absoluut historische dag' voor het voetbal.

"Dit is een geweldige dag voor het voetbal en voor de fans. Het was geen plicht, maar het was een must om dit te doen", aldus de Zwitser.

Blatter noemde de beslissing een logische stap. "Het voetbal heeft zijn menselijke gezicht behouden. Als er hulp beschikbaar is, moet dat ook worden ingezet. Voor de FIFA was het duidelijk; wat er in 2010 is gebeurd, mag zich niet meer herhalen", doelde hij op de misser tijdens het WK in Zuid-Afrika, toen Engeland een duidelijk doelpunt werd onthouden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen