FIFA overstag: groen licht voor doellijntechnologie

5 juli 2012, 19:19

De wereldvoetbalbond FIFA is eindelijk overstag. Het hoogste voetbalorgaan heeft besloten om doellijntechnologie in te voeren. Dat heeft secretaris-generaal Jérôme Valcke donderdag laten weten tijdens een persconferentie in Zürich.

De technologie wordt in december tijdens het wereldkampioenschap voor clubteams in Japan voor het eerst officieel in gebruik genomen. Daarna wil de FIFA het systeem ook gebruiken bij de Confederations Cup in 2013. Als alles goed gaat, zal de FIFA ook instemmen met doellijntechnologie op het WK in 2014.

De wereldbond FIFA was jarenlang tegenstander van technische hulpmiddelen, maar de weerstand nam af na de miskleun in de achtste finales van het WK van 2010. Iedereen zag de bal van de Engelse international Frank Lampard over de doellijn, behalve scheidsrechter Jorge Larrionda.

Op het EK in Polen en Oekraïne trok scheidsrechter Viktor Kassai vermoedelijk alle twijfelaars over de streep. Hij keurde een duidelijke treffer van de Oekraïense speler Marko Devic af.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen