Kroatische bondscoach: "Dit is beste België ooit"

10 september 2012, 08:49   Bijgewerkt: 10 september 2012, 14:28

Igor Stimac, de bondscoach van Kroatië, is vol lof over de huidige nationale ploeg van België. Volgens de trainer, die dinsdag met zijn team een WK-kwalificatieduel speelt tegen de Rode Duivels, beschikt het land momenteel over zijn beste generatie ooit.

"Kroatië is de favoriet in deze groep, maar het wordt niet simpel tegen jullie land", zegt Stimac in de Belgische krant Het Nieuwsblad. "Kompany (Manchester City), Vertonghen en Alderweireld (Ajax), Lombaerts (Zenit), Defour (Porto), Mirallas (Olympiakos) en Gillet (Anderlecht) werden afgelopen seizoen allemaal kampioen. Sommigen zoals Witsel en Hazard, maakten een geweldige transfer. Dit is het beste België ooit, beter dan de generatie met Enzo Scifo die vierde werd op het WK in 1986", vindt hij.

Toch plaatst Stimac een kanttekening. Goede spelers zijn immers geen garantie voor een goed team, weet hij. "Er is veel talent ja, maar bouw er maar een ploeg mee. Als dat lukt zal België snel in de top tien van de FIFA-ranking staan. Het elftal wordt wel homogener, maar er is nog werk aan de winkel. Vonden jullie België goed tegen Wales? Jullie stonden tegen tien man, creëerden weinig kansen en scoorden twee keer na een stilstaande fase. Ondanks het vele talent hebben jullie dus ook problemen. Ik analyseerde ook de oefenmatch tegen Nederland. Voor de 62ste minuut schoten de Belgen maar drie keer op doel. Daarna ging Hazard eruit en liep het plots beter."

Kroatië zelf begon de WK-kwalificatiecyclus vrijdag met een 1-0 zege op Macedonië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen