Zege Valencia en Malaga, Sociedad wint derby

29 september 2012, 22:22

Valencia heeft zijn tweede overwinning geboekt in de 2012/2013-editie van La Liga. De equipe uit de sinaasappelstad zegevierde zaterdag in eigen huis met 2-0 over Real Zaragoza.

Sofiane Feghouli zette Valencia al na twaalf minuten op voorsprong. Jonathan Viera legde een kwartier na de pauze de eindscore vast op 2-0. Een minuut later werd Feghouli naar de kant gestuurd met zijn tweede gele kaart, desondanks veranderde aan de score niets meer. Bij Real Zaragoza bleef Glenn Loovens, deze zomer overgenomen van Celtic, op de bank. Valencia heeft na zes duels acht punten en staat daarmee op plek acht, maar de concurrentie komt later nog in actie.

Met een 4-0 zege op Real Betis Sevilla klom Malaga CF naar een voorlopige tweede plaats. Betis kwam al na tien minuten met tien man te staan, door een rode kaart van Casto Espinosa. Daarna had Malaga een makkelijke avond en Joaquin, Javier Saviola, Antonio Amaya (eigen goal) en Isco drukten dat ook in de score uit. Malaga heeft na zes wedstrijden veertien punten, één minder dan klassementsleider FC Barcelona. Barça gaat later op de avond nog wel op visite bij Sevilla FC.

Real Sociedad handhaafde zich in de subtop. Het won de Baskische derby tegen Athletic de Bilbao met 2-0 en kwam daarmee op negen punten, waarmee het zesde staat. Bilbao staat teleurstellend zestiende, met vijf punten. Antoine Griezmann en Carlos Vela (penalty) beslisten de burenruzie na de pauze. Fernando Amorebieta veroorzaakte de strafschop en kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart.