Palermo heerst in Derby di Sicilia

24 november 2012, 22:43

De beladen Siciliaanse derby is geëindigd in een eenvoudige zege voor Palermo. De Rosanero versloeg aartsrivaal Catania zaterdagavond in het eigen Stadio Renzo Barbera met 3-1.

Op de ranglijst is de voorsprong van Catania op Palermo liefst acht punten, maar in de derby bakte het er weinig van. Palermo was heer en meester, en kwam al in de tiende minuut op voorsprong. Fabrizio Miccoli werd omsingeld door vier Catania-spelers, maar ramde de bal toch in de kruising.

Franco Brienza was nog voor de pauze dichtbij de 2-0, maar hij raakte de lat. Kort na de doelwissel kreeg hij alle ruimte van de Catania-defensie, waarop Josip Ilicic er 2-0 van kon maken. Na een uur tekende Ilicic ook voor de 3-0. Tien minuten later zorgde Francesco Lodi uit een vrije trap voor de 3-1, maar een ommekeer zat er geen moment in. Daarvoor speelde Catania veel te pover.

Palermo heeft door de overwinning weer wat lucht in de strijd tegen degradatie. Het klimt naar de veertiende positie in de Serie A. Catania blijft zevende.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen