Sterk Barcelona snoert critici de mond

12 maart 2013, 22:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Met een sterk optreden heeft FC Barcelona zich geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League. In de return tegen AC Milan in het eigen Camp Nou waren de Catalanen dinsdag met name voor rust heer en meester en was de 2-0 nederlaag uit de heenwedstrijd al weggewerkt. Via David Villa en Jordi Alba werd het uiteindelijk 4-0. Daar kon een Milanees slotoffensiefje niets meer aan veranderen.

FC Barcelona kende een allesbehalve prettige aanloop naar de return. Weliswaar werd er zaterdag in La Liga gewonnen van Deportivo, maar daarvoor waren de Catalanen twee keer niet opgewassen tegen Real Madrid en eerder was er natuurlijk al het verlies tegen Milan in de heenwedstrijd. Van die clubs verliezen kan uiteraard gebeuren, maar het spel was niet echt om over naar huis te schrijven. Of in elk geval niet zo briljant als we gewend zijn. Er werd zelfs al gesproken over het 'einde van een tijdperk'. Want de voetballerij heeft het opportunisme nou eenmaal uitgevonden.

Aan één helft had Barcelona genoeg om de critici de mond te snoeren. "We moeten ons verstand gebruiken tegen Milan. Natuurlijk speel je liever vanuit je hart, maar als Milan één keer scoort, moeten wij er vier maken", waarschuwde Cesc Fabregas vorige week nog. Woorden die impliceerden dat de fiere klassementsleider in de Spaanse competitie niet va banque zou spelen. Dat was echter wel zo.

Milan bleef ondertussen loeren op die ene grote kans. Eén doelpunt kon Barcelona immers in diepe rouw dompelen. Die ene grote kans kwam ook. Na een Catalaanse hoekschop kwamen de Rossoneri er pijlsnel uit en na een foutje van Javier Mascherano, die Carles Puyol verrassend op de bank had gehouden, had Mbaye Niang een vrije doortocht naar het doel. Hij raakte echter de paal.

Daardoor moest Milan wel aanvallen. Coach Allegri reageerde met het inbrengen van Sulley Ali Muntari, Robinho en Bojan Krkic. De laatste twee waren tien minuten voor tijd betrokken bij een aanval waaruit nog bijna de 3-1 viel, maar Victor Valdes redde. In blessuretijd maakte Jordi Alba vervolgens aan alle spanning een einde: 4-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen