Invaller Messi helpt Barça over dode punt

10 april 2013, 22:36   Bijgewerkt: 11 april 2013, 00:07

Hij was niet fit genoeg om in de basis te beginnen, maar ook als invaller kan Lionel Messi van doorslaggevende waarde zijn voor FC Barcelona. In de Champions League-return tegen Paris Saint Germain hielp de Argentijnse vedette zijn team over het dode punt. Zonder hem kwam Barça met 0-1 achter, met dank aan Messi wisten de Catalanen alsnog het vereiste 1-1 gelijkspel in de wacht te slepen.

Dat spelen zonder Messi geen probleem hoeft te zijn, bewees Barça afgelopen weekend. Met Francesc Fabregas op de plek van de Argentijn werd Real Mallorca met 5-0 opgerold, onder meer door drie goals van Fabregas. Maar Paris Saint Germain is een iets ander niveau dat Mallorca, bleek woensdag. Waar Barça tegen Mallorca ook zonder Messi nog kwaliteit genoeg had om de tegenstander pijn te doen, bleek het tegen PSG niet zonder zijn vedette te kunnen.

De bezoekers uit Frankrijk hadden de organisatie op orde en kwamen eigenlijk amper in de problemen. De statistieken halverwege de wedstrijd, die uitstekend gefloten werd door Björn Kuipers, waren veelzeggend: Barça had 63 procent balbezit, maar schoot niet één keer op doel. PSG wel, vijf keer zelfs. Het had zomaar 0-1 kunnen zijn, maar Barça had geluk dat doelman Victor Valdés in goede vorm stak.

Met die stand op het scorebord had Tito Vilanova, terug op de bank bij Barça, geen keus: hij moest Messi brengen. Na een uur was het zo ver. Camp Nou ontplofte van enthousiasme toen de Argentijn het veld betrad en niet zonder reden, want met het Catalaanse knuffelkind in de ploeg begon het dolende Barça prompt te draaien. Het tempo ging omhoog en direct kwamen er kansen.

Tien minuten na zijn entree stond Messi met een actie aan de basis van de 1-1. Hij bereikte David Villa, die Pedro in staat stelde binnen te schieten. Die treffer was, na het 2-2 gelijkspel in Frankrijk, net genoeg voor de Catalanen om door te gaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen