Koninklijke te laat op stoom tegen Dortmund

30 april 2013, 22:39   Bijgewerkt: 30 april 2013, 23:07

De dag die voor Nederland in het teken stond van de nieuwe koning, heeft nét geen koninklijke Champions League-finalist opgeleverd. Real Madrid was lang machteloos tegen Borussia Dortmund, maar was door twee doelpunten in de slotfase uiteindelijk maar één goal verwijderd van een finaleplaats. Die laatste treffer viel echter niet, waardoor de Koninklijke ook dit jaar niet gekroond zal worden tot beste clubteam van Europa. Borussia Dortmund gaat naar de finale, 25 mei op Wembley.

De opdracht was loodzwaar na de 4-1 nederlaag van vorige week in Duitsland, maar niet onmogelijk. Want een Real Madrid op zijn best kan tegen iedere tegenstander drie keer scoren, dus ook tegen Borussia Dortmund. Maar dan moet Real dus wel op zijn best zijn. En dat was de ploeg te lang niet, dinsdag in het eigen Bernabéu.

Heel even leek Real wél de vorm te hebben om het Dortmund moeilijk te maken. De Spaanse ploeg begon sterk en kreeg in het eerste kwartier drie kansen, waarvan de grootste voor Mesut Özil was. De Duitse middenvelder kon zomaar doorlopen richting Dortmund-doelman Roman Weidenfeller. Hij had de hoek voor het uitzoeken en kon de bal ook nog breed leggen op de meegelopen Cristiano Ronaldo, maar leverde een hopeloze afzwaaier af. Weg kans, weg mogelijke voorsprong én weg vertrouwen. Want na deze misser kwam Real zeventig minuten lang niet meer in zijn spel.

Borussia Dortmund had de wedstrijd na dat eerste kwartier moeten beslissen, maar had pech dat een spijkerharde inzet van Lewandowski via de lat terug het veld in stuiterde. Bovendien redde doelman Diego Lopez fenomenaal op een inzet van dichtbij van middenvelder Ilkay Gündogan en liet Lewandowski in de slotfase, toen de Real-defensie weer volledig uitgespeeld was, een enorme kans liggen.

Borussia Dortmund hield stand en stapte, ondanks de nederlaag, als grote winnaar van het veld. De ploeg speelt 25 mei op Wembley de Champions League-finale en kan zich dan, voor het eerst sinds 1997, kronen tot beste team van Europa. De tegenstander in die eindstrijd zal waarschijnlijk Bayern München zijn, dat woensdag een 4-0 voorsprong verdedigt in de tweede halve finale tegen FC Barcelona.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen