Cambuur verpest jubileumduel PSV

Jw
31 augustus 2013, 22:44   Bijgewerkt: 31 augustus 2013, 23:10

SC Cambuur heeft PSV een heel vervelende avond bezorgd. Op de dag dat de Eindhovense club precies honderd jaar bestaat, verspeelde het twee punten in eigen huis. Cambuur speelde brutaal en had ook alle recht op het punt. Er werd uiteindelijk niet gescoord in Eindhoven: 0-0.

Het Philips Stadion zat ruim een uur voor de wedstrijd al helemaal vol met feestende en bierdrinkende fans. Exact honderd jaar geleden werd de Philips Sport Vereniging opgericht. Het was daarom al vroeg feest in Eindhoven. Eén van de bekendste fans van de club, de Brabantse zanger Guus Meeuwis, kwam het publiek voor de wedstrijd opzwepen en clubiconen als Guus Hiddink en Kees Rijvers zaten op de tribune. Met promovendus SC Cambuur als tegenstander waren alle ingrediënten aanwezig voor een geweldig feest.

Jeffrey Bruma had PSV op een perfect moment, halverwege de eerste helft, over het dode punt kunnen helpen. De voor Oranje opgeroepen verdediger stond bij een corner volledig vrij bij de tweede paal, maar kopte van dichtbij naast. Ook Memphis Depay nam de jubilaris niet bij de hand door verkeerd af te leggen op Maher. Cambuur liet af en toe zijn tanden zien, maar beet niet.

PSV voelde wellicht de vermoeidheid na de midweekse nederlaag bij AC Milan (3-0) en Cambuur begon gedurende de tweede helft meer en meer te geloven in een stunt. Echt gevaarlijk werden de Friezen niet, maar dat kon ook worden gezegd van PSV. Cambuur zat er bovenop in de duels en vooral Leeuwin en El Makrini braken heel wat aanvallen af voordat ze gevaarlijk konden worden. Invaller Ola Toivonen kreeg twee minuten voor tijd nog dé kans om de avond te redden voor PSV, maar de ontevreden Zweed tikte de bal een meter voor het lege doel over.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen