Huurling Fernandez bezorgt Feyenoord kater

Ger
4 augustus 2013, 18:27   Bijgewerkt: 4 augustus 2013, 19:30

Feyenoord heeft in de eerste competitiewedstrijd direct serieuze schade opgelopen. De nummer drie van het afgelopen seizoen ging zondag bij PEC Zwolle op pijnlijke wijze onderuit: 2-1. Uitgerekend Feyenoord-huurling Guyon Fernandez zorgde in de extra tijd voor de beslissing.

Met de nederlaag bewezen de spelers van Feyenoord onbedoeld het gelijk van Koeman. De oud-international liet in de voorbereiding optekenen zijn ploeg dit seizoen niet als titelkandidaat te zien. Volgens Koeman kan zijn werkgever niet concurreren met Ajax en PSV, omdat die clubs over meer financiële mogelijkheden beschikken. Hoewel aankopen uitbleven, begon Feyenoord toch met een opvallende opstelling aan het seizoen. Routinier Joris Mathijsen en talent Tonny Trindade de Vilhena werden buiten de basis gehouden.

Aangezien de thuisploeg vrede leek te hebben met een punt, kreeg het publiek een teleurstellende eerste helft te zien. Ron Jans, de nieuwe trainer in het IJsseldelta Stadion, liet zijn manschappen in de rust ongetwijfeld beseffen dat er meer te halen viel. Hij kon daarbij verwijzen naar afgelopen seizoen, toen op eigen veld al met 3-2 was gewonnen van Feyenoord. Zwolle, met ook oud-Feyenoorder Kamohelo Mokotjo in de gelederen, schoot in de tweede helft prima uit de startblokken en kreeg na 65 minuten een passende beloning. Met een kopbal tekende Mateusz Klich voor de openingstreffer.

Feyenoord wist ook na de 1-0 niet de regie over te nemen. Zwolle-doelman Kevin Begois, die al na een kwartier zijn geblesseerde collega Diederik Boer had afgelost, kreeg spits Graziano Pellè nauwelijks te zien. De Italiaan liep door zijn minimale aandeel in het duel gefrusteerd over het veld. Ondanks het povere spel bezorgde Ruben Schaken de ploeg van Koeman vlak voor tijd toch de gelijkmaker. De vleugelspeler veranderde een schot van De Vrij doeltreffend van richting. Diep in blessuretijd liet Feyenoord zich het puntje alsnog ontfutselen. Fernandez verschalkte Erwin Mulder met een laag schot en ontketende daarmee wederom een feest in Zwolle.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen