Schaken: "Scherper zijn dan de vorige keer"

2 augustus 2013, 16:15

Feyenoord begint het seizoen tegen een ploeg waar het slechte herinneringen aan heeft. PEC Zwolle was in februari 2013 voor eigen publiek met 3-2 te sterk voor de Rotterdammers. Komende zondag, als beide teams weer tegenover elkaar staan, hoopt Feyenoord sportieve revanche voor die nederlaag te kunnen nemen.

Feyenoord is door de nederlaag van een half jaar geleden gewaarschuwd voor de kracht van PEC Zwolle. "We moeten scherper zijn dan de vorige keer tegen Zwolle", zegt aanvaller Ruben Schaken dan ook tegen het regionale RTV Rijnmond. "Met veel strijd en passie, alles moet aanwezig zijn. We willen drie punten pakken en weten dat we inderdaad nog wat te goed maken hebben tegen deze tegenstander."

Ronald Koeman denkt dat zijn team, ondanks magere resultaten in de voorbereiding, klaar is voor de competitie. "Als speler had ik wel eens moeite om me op te laden voor oefenduels", zegt de coach op de clubsite. "Nu de competitiestart voor de deur staat, neemt de spanning toe. Daar lopen we niet voor weg. We hebben veel gedaan in de voorbereiding en de groep is er fit uitgekomen. Van mij mag het beginnen."

Feyenoord mengde zich deze zomer niet op de transfermarkt, maar volgens Koeman is de concurrentie wel degelijk toegenomen. Diverse spelers die afgelopen seizoen minder aan spelen toekwamen, maakten in de oefenwedstrijden van deze zomer een goede indruk. "Zij zitten dicht tegen het elftal aan. Dat geeft ons de mogelijkheid om per wedstrijd te bekijken wat het elftal nodig heeft. In mijn keuzes zal ik rekening houden met het fitheid, maar ook met het type tegenstander. We zullen meer gaan rouleren, zonder dat het een rommeltje wordt", kondigt de oefenmeester aan.

In Zwolle ontbreken de geblesseerden Jean-Paul Boëtius en Joey Sleegers. Elvis Manu is geschorst, Daryl Janmaat kan ondanks lichte klachten gewoon spelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen