"Helaas is competitievervalsing uitgekomen"

20 september 2013, 10:27

Voorzitter Ad Heijsman van FC Dordrecht had voor de start van het seizoen al zijn bedenkingen bij de nieuwe competitieopzet van de Jupiler League. De bestuurder wil benadrukken dat er collectief voor een opzet met twintig teams is gekozen, maar vreesde zelf voor competitievervalsing. "Helaas is dat uitgekomen."

In gesprek met Algemeen Dagblad geeft Heijsman aan niet blij te zijn met de huidige situatie. "Jong Ajax speelde tegen Achilles'29 met een veredeld jeugdteam en een week later tegen Willem II met Eyong Enoh, Daley Blind en Jasper Cillessen. Je reinste competitievervalsing."

Zijn eigen ploeg kan vanavond de periodetitel pakken en daarmee nacompetitie veilig stellen, maar voor de beloftenteams is dit geen mogelijkheid. "Het blijft vreemd dat drie ploegen geen periodetitel kunnen pakken of waarde kunnen hechten aan een kampioenschap. Dat is natuurlijk niet goed", vervolgt de voorzitter.

Ook de spreiding over het lange weekend sinds de komst van FOX, met speeldagen van vrijdag tot en met maandag, heeft tot kritiek geleid. Dat vindt de preses niet terecht. "Misschien dat ik makkelijk kan praten, want FC Dordrecht heeft verzocht om op vrijdag thuis te spelen. Dat verzoek is voor driekwart gehonoreerd. We hebben FOX hard nodig en dat betekent dat we ons moeten aanpassen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen