Vitesse beslist krankzinnige derby in slotseconde

29 september 2013, 14:19   Bijgewerkt: 29 september 2013, 14:29

De eerste plaats in de Eredivisie lonkt voor Vitesse. De ploeg uit Arnhem won zondag de krankzinnige derby tegen NEC en is koploper PSV daardoor tot op één punt genaderd. Vitesse kan woensdag, als het een inhaalwedstrijd speelt tegen ADO Den Haag, de leiding overnemen. Lucas Piazón was het goudhaantje bij Vitesse. De huurling van Chelsea maakte in de laatste minuut van de blessuretijd de 2-3.

De winst van Vitesse kwam toe en vooral scheidsrechter Pol van Boekel zal opgelucht ademhalen. Het duel had namelijk na 66 minuten al beslist moeten zijn, want bij een stand van 2-1 werkte Mike Havenaar de bal al struikelend achter NEC-keeper Kalle Johnsson. Vlak voordat de bal van Havenaar het doel in rolde, had Van Boekel echter al gefloten voor een overtreding op de Japanner. Geen doelpunt, maar slechts een vrije trap dus voor de Arnhemmers. Omdat die vrije trap niets opleverde- de inzet van Theo Janssen strandde in de muur- bleef het duel spannend.

De geweldige derby kreeg daarmee een passend slot, want het duel tussen NEC en Vitesse was pure reclame voor de Eredivisie. Er was volop strijd en passie, met een beter voetballend team tegenover een ploeg die met de steun van het publiek met de mes tussen de tanden ieder duel aanging.

Vitesse leek het duel vervolgens te beslissen door de goal van Havenaar, maar met zijn ongelukkige fluitsignaal zorgde Van Boekel er voor dat de wedstrijd spannend bleef. Piazón zorgde er, na de gelijkmaker van Higdon, echter voor dat de punten alsnog naar Arnhem gingen.