Van Basten: "NEC zal er veel energie in steken"

24 oktober 2013, 16:14

Aanstaande vrijdag trappen NEC en SC Heerenveen om 20.00 uur het eredivisieweekeinde af. NEC gaat in het eigen Goffertstadion op jacht naar de eerste overwinning van het seizoen. De Friezen willen zich daarentegen nestelen in de top van de Eredivisie. Heerenveen-coach Marco van Basten waakt ervoor dat zijn ploeg de Nijmegenaren niet zal onderschatten.

Het zegt Van Basten niet veel dat NEC de rodelantaarndrager is in de Eredivisie en nog geen overwinning wist te behalen: “We moeten waakzaam zijn en de tegenstander met respect benaderen. Ons eigen niveau is ook niet zo dat we NEC zo maar even opzij kunnen tikken.’’, zo stelt de trainer op de officiële website van de Friezen.

Van Basten had voorafgaand aan het seizoen niet verwacht dat NEC laatste zou staan rond deze tijd: “NEC is een volwaardige eredivisieclub, maar heeft duidelijk last van een stroeve start. NEC blijft een fysiek sterke en lastige tegenstander. Het is een vechtploeg die vaak slechts nipt verliest. Zelfs met tien man maakten ze het Heracles zondag flink lastig.”, zo stelt de Heerenveen-coach.

De oefenmeester verwacht dat NEC er alles aan zal doen om de punten in eigen huis te houden: “NEC staat met de rug tegen de muur, dat zorgt voor extra motivatie. NEC zal in ieder geval veel energie in de wedstrijd steken.”, aldus Van Basten, die weet dat op voorhand niets zeker is in de Eredivisie: “In deze gekke competitie kan het alle kanten op en dus moet je zorgen dat je aan de goede kant van de medaille blijft staan.’’, zo concludeert de coach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen