FC Groningen in blessuretijd naast NAC Breda

30 november 2013, 21:44   Bijgewerkt: 30 november 2013, 22:48

NAC Breda heeft in eigen huis de winst in de slotfase verrassend weggegeven. Dankzij een weergaloze penalty van Michael de Leeuw in blessuretijd kwam FC Groningen alsnog langszij: 2-2. Tien minuten voor tijd was de stand nog 2-0 in het voordeel van de thuisploeg.

De thuisploeg begon scherp en gretig in het Rat Verlegh Stadion. Het zat er fel op en gaf de bezoekers uit het hoge noorden weinig tijd in de balbehandeling. Dat resulteerde al snel in een doelpunt. Danny Verbeek kreeg de fans in Breda na tien minuten van de banken: Jeffrey Sarpong gaf de bal vanuit de hoek strak voor, en omdat ex-NAC-verdediger Eric Botteghin nét een extra teen miste, kon Verbeek het speeltuig overtuigend binnenschieten.

FC Groningen was niet erg onder de indruk van de vroege treffer.  Achterin had het wel wat moeite met de aanjagers van de thuisploeg, maar het vocht redelijk terug. Toch werden er geen échte kansen gecreëerd. Het gevaar ontstond vooral via de zijkanten waar de ruimte lag, maar NAC heeft dit seizoen al eerder bewezen dat het heer en meester is in de lucht. Zelfs de hoekschoppenraket en oud-verdediger in Breda Eric Botteghin kon geen vuist maken in het luchtruim. FC Groningen drong wel aan, maar kon de thuisploeg niet pijnigen.

De bezoekers werden sterker, NAC zakte meer in en besloot vooral op de counter te loeren. Dat was geen gek plan: op verrassende momenten werd het namelijk levensgevaarlijk. Anthony Lurling, die in de eerste helft de geblesseerde Rydell Poepon verving, was heel dichtbij, maar schoot op enkele meters van ‘t doel over. Verbeek maakte bijna zijn tweede na een heerlijke pegel vol effect. Uiteindelijk was het invaller Stipe Perica die de voorsprong verdubbelde. De Kroaat schoot hard raak nadat de voorzet van Hadouir werd verlengd: 2-0. 

Maar juist op dit pijnlijke moment voor FC Groningen stond het team op. Een voorzet vanaf links bleef even hangen, waarna linksback Giliano Wijnaldum de bal hard tegen de touwen punterde. Plotseling was de spanning terug. De bezoekers drongen aan, maar creëerden niet veel gevaar. Maar toen ineens, in blessuretijd, dwong FC Groningen nog een penalty af. Sepp De Roover wilde de bal wegschieten, maar raakte Wijnaldum die voor z’n neus opdook. De Leeuw pegelde de bal vanaf elf meter loeihard in de kruising. Eindstand in Breda: 2-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen