Koeman: "Fantastische Mulder heeft ons gered"

8 december 2013, 15:30

Feyenoord verliet het Abe Lenstra Stadion van sc Heerenveen zondagmiddag met drie punten op zak. De Rotterdammers kwamen in de eerste helft op een 0-2 voorsprong, maar liepen op slag van rust tegen een onnodige tegentreffer aan. Feyenoord slaagde er in om de voorsprong vast te houden en zodoende werd er een overwinning geboekt in Friesland.

Ronald Koeman, de coach van Feyenoord, leefde in de tweede helft behoorlijk mee, terwijl hij in het eerste bedrijf rustig op zijn stoel kon zitten: “Het was de tweede helft zeer spannend. Heerenveen kreeg twee goede kansen via Finnbogason en wij hadden ook de 1-3 kunnen en moeten maken. Dan leef je meer mee dan tijdens de vrij rustige eerste helft”, zo stelt Koeman na afloop van de wedstrijd in gesprek met de NOS.

De coach van de Rotterdammers was zeer positief over de eerste helft van zijn ploeg: “Toen vond ik Feyenoord heel goed. We speelden ver van het doel af, we hadden constant druk en daar maken we twee goals uit. Er was niet veel aan de hand, maar op slag van rust wordt het dan toch weer een andere wedstrijd”, zo zegt Koeman, die niet voor de eerste keer zag dat Feyenoord het zichzelf onnodig moeilijk maakte. Het wedstrijdbeeld was in de tweede helft dan ook behoorlijk anders: “We werden wat slordiger. Heerenveen kreeg toch weer het gevoel dat er wat in zat en dat hebben ze het eerste half uur van de eerste helft absoluut niet gehad.”

Door de zege op Friese bodem geeft Feyenoord de overwinning op PSV (3-1) van een week eerder een goed gevolg. “Dat moest ook, gezien de uitslagen van andere clubs. We willen meedoen. We krijgen nu twee thuiswedstrijden. Mocht je die goed afsluiten, dan doe je mee voor het hoogste. Dat willen we graag”, aldus Koeman, die lovend was over doelman Erwin Mulder: “Mulder heeft fantastisch gekeept en heeft ons gered. Dat heb je nodig om te winnen.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen