FC Twente op plek twee na zege in Heerenveen

Ger
5 februari 2014, 22:36   Bijgewerkt: 5 februari 2014, 22:42

FC Twente heeft zich na de overwinning op SC Heerenveen voorlopig opgewerkt tot de belangrijkste uitdager van koploper Ajax. De Enschedese ploeg won in een tegenvallend duel met 0-2 in het Abe Lenstra Stadion en staat na 21 duels slechts een punt achter de regerend kampioen van de Eredivisie. Dusan Tadic en Torgeir Børven zorgden voor de doelpunten.

Met de zege in Friesland maakte FC Twente optimaal gebruik van de uitglijder van Vitesse. De ambitieuze equipe uit Arnhem ging dinsdag voor eigen publiek onderuit tegen AZ (0-2). Op de ranglijst heeft FC Twente de tweede plaats nu overgenomen van Vitesse. Het verschil tussen beide clubs is een punt, maar de Tukkers hebben nog een uitwedstrijd tegen FC Groningen tegoed. Het betreffende duel, dat eerder wegens winterse omstandigheden geen doorgang kon vinden, zal volgende week worden afgewerkt.

In het derde seizoenstreffen met de Friezen speelde FC Twente geruime tijd ondermaats. De bezoekers leden veel balverlies en waren vooral in aanvallend opzicht machteloos. In de spits voorzag Luc Castaignos zijn criticasters van munitie door vrijwel geen goede actie te maken. FC Twente produceerde pas vlak voor het rustsignaal het eerste schot op doel. Met een verre vrije trap zette Dusan Tadic keeper Kristoffer Nordfeldt aan het werk. De Zweed had eerder niet hoeven in te grijpen bij pogingen van Shadrach Eghan en Quincy Promes.

Na de hervatting viel het kwartje alsnog de kant van FC Twente op. Halverwege de tweede helft kwam Andreas Bjelland goed weg na een overtreding op de doorgebroken Alfred Finnbogason. Tot woede van het thuispubliek deed arbiter Richard Liesveld het incident af met een gele kaart. Slechts enkele minuten later zette Tadic FC Twente op voorsprong. De Serviër zag zijn inzet via een Friese voet in de verre hoek belandden. In de slotfase was Tadic als aangever ook bij de 0-2 betrokken. Zijn prachtige pass werd door invaller Torgeir Børven op waarde geschat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen