Heerenveen en NAC Breda komen niet tot scoren

Ger
22 februari 2014, 20:50   Bijgewerkt: 22 februari 2014, 21:29

SC Heerenveen en NAC Breda hebben elkaar in evenwicht gehouden. In het Abe Lenstra Stadion kregen de toeschouwers geen doelpunten te zien. Het duel moest kort voor rust worden onderbroken nadat het licht was uitgevallen. Heerenveen blijft door het gelijkspel zesde in de Eredivisie. NAC staat vier plaatsen lager.

Het verzwakte Heerenveen ontsnapte in de beginfase aan een tegentreffer. Adnane Tighadouini had de score in de negende minuut eigenlijk moeten openen. De Marokkaanse jeugdinternational ontsnapte aan zijn bewaker Stefano Marzo, maar schoot vervolgens vrij voor het Friese doel te onnauwkeuring in. Kristoffer Nordfeldt kon zonder grote problemen redding brengen. NAC had niet veel later pech dat Uros Matic de paal trof met een schuiver vanaf de kop van het strafschopgebied. Pas daarna deelde Heerenveen twee speldenprikken uit. Alfred Finnbogasson kreeg de bal in beide gevallen evenwel niet tussen de palen.

Uitgerekend Lurling leek NAC de 0-1 in de achttiende minuut op een presenteerblaadje te schenken. De routinier veroorzaakte een vrije trap en keerde daarna de inzet van Anouar Hadouir met zijn arm. Scheidsrechter Eric Braamhaar verzuimde de bal echter op elf meter te leggen. In de slotfase van de eerste helft waren de beste kansen voor de thuisploeg. Rajiv Van La Parra brak door vanaf de rechterflank, maar hij toonde zich voor het doel te zelfzuchtig. De aanvaller vuurde vergeefs twee keer zelf, terwijl afgeven een betere optie was geweest. Op aangeven van Kruiswijk hielp ook Finnbogason nog een prima kans om zeep.

Eric Braamhaar

Eric Braamhaar

Bij NAC moest Gudelj binnen een uur al twee keer wisselen. Tim Gilissen en Hadouir konden wegens blessures niet verder. Met invallers Mats Seuntjens en Jeffrey Sarpong verloren de bezoekers na rust beetje bij beetje de grip op de wedstrijd. Het ontbrak Heerenveen in offensief opzicht echter aan nauwkeurigheid om NAC daadwerkelijk pijn te doen. Zo schoot Van La Parra met zijn linkerbeen maar net over. Met Gill Swerts als extra slot op de deur zette NAC in het laatste kwartier nadrukkelijk in op een remise. Met het nodige kunst- en vliegwerk slaagde de Bredase club in die missie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen