Verbaasde Van Basten: "Presteren boven verwachting"

21 februari 2014, 16:02

SC Heerenveen staat zesde in de Eredivisie en dat is volgens trainer Marco van Basten een meer dan knappe prestatie. De oefenmeester is verbaasd over de hoge klassering en verwacht een lastig duel tegen NAC Breda, aanstaande zaterdag om 18.45 uur.

"Er is hier veel gebeurd", zegt Van Basten op de clubsite. "Als je naar onze wedstrijden kijkt en onze selectie, dan vind ik dat we behoorlijk hoog staan. Ja, je kunt zeggen dat we boven verwachting presteren", aldus de coach, die NAC een taaie opponent vindt. "NAC is een vechtploeg, komt niet voor de schoonheidsprijs en zal gokken op een stiekeme zege. Ze laten het initiatief aan ons en dat is moeilijk voetballen."

De voormalig topspits moest het vorige week in de ArenA doen zonder de nodige verdedigers. Tegen NAC zijn de drie vaste middenvelders niet beschikbaar. Joey van den Berg, Hakim Ziyech en Marten de Roon zijn allemaal geschorst. "We hebben vijf middenvelders", zegt Van Basten over de puzzel in de middenlinie. "Drie zijn geschorst en Daley (Sinkgraven, red.) komt nog maar net kijken op dit niveau. Ik durf het wel met hem aan, want Daley is een goede speler, maar ik heb meer opties. We hebben een oplossing gevonden, hopelijk werkt het."

Ondanks de personele problemen wil Heerenveen de punten in eigen huis houden. "We willen het hoogst haalbare bereiken en voor ons is dat een plek bij de eerste acht. Daarnaast moeten we ook nog naar beneden kijken. De clubs onder ons blijven punten pakken en dat moeten wij ook doen, willen we ons geen zorgen hoeven maken", besluit de coach, die na dit seizoen vertrekt uit Friesland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen