Ajax komt niet verder dan 1-1 tegen Cambuur

9 maart 2014, 18:38   Bijgewerkt: 9 maart 2014, 18:46

Koploper Ajax heeft in eigen huis punten laten liggen. Cambuur Leeuwarden bleef goed op de been en mag met een puntje op zak terug naar Friesland. Ajax leek na een vroege treffer van Siem de Jong een gemakkelijke middag voor de boeg te hebben, maar de ploeg drukte niet door en hield Cambuur in leven. Een succesvolle corner van de bezoekers bezorgde Ajax een teleurstellende middag.

Het duel kon bijna niet beter voor Ajax beginnen. Na geknoei in de verdediging zette Kishna goed voor op Siem de Jong, die de bal achter doelman Nienhuis schoot. Na nog geen twee minuten voetballen stond Ajax dus al op voorsprong, waarmee het startschot voor een mooie voetbalmiddag gegeven leek te zijn.

Maar Ajax zette niet door, waardoor Cambuur wat beter in de wedstrijd kwam. De bezoekers speelden af en toe brutaal en kregen ook wel kansen. Door het spel van Cambuur kreeg Ajax aan de andere kant wat meer ruimte, maar daar maakten de Amsterdammers te weinig gebruik van. De Jong kreeg nog wel wat mogelijkheden, maar hij trof het doel niet. De grootste kans was aan de andere kant, voor El Makrini. Hij mocht een corner vrij inkoppen, maar tot zijn eigen verbijstering zag hij de bal naast het doel van Jasper Cillessen gaan.

Cambuur-doelman Nienhuis gaf Ajax nog wel een goede kans cadeau, door te lang te wachten met het uitschieten van de bal. Scheidsrechter Makkelie had Nienhuis al een waarschuwing gegeven en gaf bij de zoveelste vertragende actie een vrije trap aan Ajax, in het strafschopgebied van Cambuur. Kolbeinn Sigthórsson schoot de bal vervolgens in de muur, waardoor ook deze kans niets opleverde.

Toch zal Cambuur tevreden zijn met een gelijkspel. Eerder dit seizoen wisten de Friezen in Eindhoven al gelijk te spelen bij PSV, terwijl Ajax in Leeuwarden pas in de slotfase de winst veiligstelde. Ajax leek Cambuur vanmiddag iets te onderschatten. Zeker na de vroege goal van De Jong dacht Ajax te licht over de tegenstander, die verdiend een punt pakte bij de koploper.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen