De Roon: "Top vier niet haalbaar, play-offs wel"

5 maart 2014, 15:25

SC Heerenveen maakt dit seizoen een wisselvallig seizoen door, maar staat wel op een keurige zesde plek. Aanvoerder Marten de Roon mikt met zijn ploeg op een plek bij de play-offs voor Europees voetbal en wil komend weekend een grote stap zetten.

Dan komt PEC Zwolle op bezoek in het Abe Lenstra stadion. De ploeg van Ron Jans staat op de negende positie en is dus een concurrent voor de Friezen. Als Heerenveen van Zwolle wint, bedraagt het gat negen punten. "En dan zijn we een concurrent kwijt", stelt De Roon op de clubsite. "Bijna iedereen is fit en we hebben geen geschorsten. Dat is wel anders geweest de afgelopen weken."

Voor de equipe van Marco van Basten staan er de komende weken ontmoetingen met topteams als Feyenoord, PSV en Vitesse op het programma. "Dat zijn de wedstrijden waarin we onszelf willen bewijzen. We staan nu zesde, maar in de slotfase van de competitie gebeuren altijd gekke dingen. Ik vind niet dat we ons moeten richten op plek vier, maar moeten wel het maximale eruit halen. Dan zien we wel waar we eindigen. De play-offs moeten we zeker veilig stellen."

Heerenveen ontmoet met NEC, RKC Waalwijk, FC Utrecht en Go Ahead Eagles ook nog ploegen die in degradatienood verkeren. "Ze hebben in deze fase niets aan een gelijkspel en zullen risico's nemen. Dat is in ons voordeel, want we zijn op ons best als we kunnen reageren op fouten van de tegenstander", aldus de middenvelder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen