Trotse Advocaat: "Wie zich goed voelt, speelt gewoon"

21 maart 2014, 16:43

De afgelopen periode liet Dick Advocaat meerdere keren weten dat hij een B-team op zou stellen in de competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle, om zijn team zo te sparen voor de halve finale van de KNVB Beker tegen Ajax. Maar nu het zover is, lijkt de soep toch niet zo heet te worden gegeten als hij opgediend is.

"Ik stel geen B-team op om jongens rust te geven", zegt Advocaat twee dagen voor het duel met Zwolle op de clubsite. "Wij hebben volgens Toon Gerbrands ook geen B-team. Ik vraag zaterdag aan alle basisspelers of ze zich goed voelen. Is dat zo, dan spelen ze gewoon. We gaan er een serieuze wedstrijd van maken."

De bekerwedstrijd tegen Ajax is donderdag 27 maart. "Er zitten tussen AZ-PEC Zwolle en AZ-Ajax genoeg dagen om uit te rusten. Dat is het probleem niet. Het gaat er mij om dat wij tegen blessures kunnen oplopen en Ajax niet omdat ze vrij zijn. Het bekerduel met Ajax is voor ons de belangrijkste wedstrijd van het seizoen", stelt hij.

Advocaat herhaalde vrijdag dat hij enorm trots is op AZ, dat ten koste van Anzhi de laatste acht in de Europa League gehaald heeft. "We doen nog in alle competities mee. Dat is geweldig voor AZ, het geeft een enorme boost. We hebben niets te klagen. Ik heb op mijn mobiel ook veel felicitaties gehad. Meer dan verwacht. Echt leuk. We zetten AZ wéér op de kaart." In de kwartfinale stuit AZ op Benfica, de nummer één van Portugal. Een prachtloting, vindt Advocaat. "Ik hoopte al dat we Benfica zouden loten, eerlijk waar. Grote traditieclub, hoor. Ongelofelijk. Ze hebben echt een goede ploeg en een heel mooi stadion met alles erop en eraan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen