Coach Sabella geeft Argentinië een zes: "Het moet beter"

16 juni 2014, 03:27

Overtuigend was het niet, wat Argentinië liet zien tijdens zijn eerste wedstrijd op dit WK. Maar gewonnen werd er wel, met 2-1 van Bosnië-Herzegovina. Opvallend was vooral dat Argentinië het duel in het uitverkochte Maracana begon in een soort 5-3-2 formatie, maar na rust overschakelde op 4-4-2. Argentinië stond na 45 minuten met 1-0 voor, maar toch voerde coach Alejandro Sabella een dubbele wissel door.

Sabella bracht met Gonzalo Higuaín een extra aanvaller in het veld, waardoor Lionel Messi als nummer tien een meer vrije rol achter de spitsen kreeg. Die wijziging was nodig, vond Sabella. "In de eerste helft hadden we controle over de wedstrijd, maar te weinig diepte in ons spel. Dat was na rust beter, we konden toen meer ons eigen spel spelen. We moesten iets veranderen om het Bosnië lastiger te maken, want 1-0 was mager."

Gevraagd naar een rapportcijfer voor het optreden van zijn ploeg in Rio de Janeiro, kwam Sabella met een nipte voldoende. "Ik zou ons een zes geven. Het moet beter, er is veel ruimte voor verbetering. Een deel daarvan ligt in mijn handen. Maar ik ben in ieder geval blij met deze drie punten, een eerste wedstrijd is altijd lastig."

Lionel Messi was de matchwinner voor Argentinië, hij maakte halverwege de tweede helft het tweede doelpunt. Dit WK moet eigenlijk het toernooi van Messi worden, maar Sabella wil zijn vedette niet teveel druk opleggen. "Messi is de beste speler ter wereld en één van de beste voetballers ooit. Ongeacht hoe dit WK verloopt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen