Ajax wil wraak, PEC Zwolle gaat voor nieuwe stunt

3 augustus 2014, 07:00

Zondag gaat het seizoen officieel van start voor PEC Zwolle en Ajax, die elkaar in de strijd om de Johan Cruijff Schaal om 18.00 uur in de Amsterdam Arena ontmoeten. Het is een herhaling van de bekerfinale van afgelopen seizoen, waarin een Zwolse droom werkelijkheid werd, maar de Ajacieden een regelrechte nachtmerrie beleefden. Ajax wil koste wat het kost revanche, terwijl PEC Zwolle gaat voor een herhaling van het kunstje. FCUpdate.nl blikt vooruit op het duel.

Ajax: op jacht naar revanche en evenaring PSV-record

Ondanks de status als underdog maakte PEC Zwolle op verbluffende wijze korte metten met Ajax in de finale om de KNVB Beker. Het deed veel pijn, gaven captain Niklas Moisander en coach Frank de Boer aan de vooravond van het duel om de JC Schaal aan. De ontluisterende 5-1 nederlaag tastte het eergevoel van de normaal zo trotse Ajacieden aan: "Het was een pijnlijke dag. Voor Zwolle was het fantastisch, voor ons dramatisch. Dat deed pijn, daarom willen we zondag graag winnen", aldus Moisander.

De Boer kon niet anders dan het verhaal van de aanvoerder beamen: "We willen ons revancheren, want Zwolle heeft de vorige keer terecht gewonnen. Je zag toen in de wedstrijd dat Zwolle liever wilde winnen. We waren er niet klaar voor, dat zag je op het veld. Dat heeft met focus te maken, een gevoel in je onderbewustzijn. Compliment voor Zwolle, dat er echt klaar voor was."

PEC Zwolle: alles geven voor herhaling van bekerfinale

PEC Zwolle in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, wie had dat vorig jaar verwacht? De club uit Overijssel zorgde voor een daverende verrassing in het bekertoernooi en mag daarom op herhaling tegen Ajax, dat met de grond gelijk gemaakt werd in De Kuip. De Blauwvingers kunnen rekenen op een stel wraakzuchtige Ajacieden, maar zullen er alles aan doen om de landskampioen wederom dwars te zitten.

Een kanonskogel van Ricardo van Rhijn zorgde na een paar minuten al voor een dramatische start voor PEC Zwolle, dat de wedstrijd vervolgens gestaakt zag worden wegens ongeregeldheden. Fans van Ajax gooiden vuurwerk op het veld, waardoor arbiter Bas Nijhuis het een tijdje voor gezien hield. PEC Zwolle liet zich echter niet van de wijs brengen. Nadat de spelers de wedstrijd hervat hadden, kwamen de manschappen van Jans binnen een mum van tijd op een 4-1 voorsprong. In de tweede helft werd het nog 5-1, maar had de score zelfs nog kunnen oplopen. Ryan Thomas (2x), Guyon Fernandez (2x) en Bram van Polen waren verantwoordelijk voor de Zwolse doelpunten.

Gelijkspel? Geen verlenging, maar direct strafschoppen

Vorig jaar liep het JC Schaal-duel tussen Ajax en AZ uit op een verlenging, maar dit zal dit jaar niet het geval zijn. Vanaf deze editie zullen er, bij een remise na de reguliere speeltijd, direct strafschoppen genomen worden. Maar daar zullen de clubs het niet op aan willen laten komen. Ajax wil haar status dit keer wél waarmaken, terwijl PEC Zwolle wederom met het mes tussen de tanden op jacht zal gaan naar een stunt.

Door: Koen Jans

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen