Van Nistelrooy maakt debuut als hoofdcoach: "Keihard werken"

29 november 2014, 10:25

Na een glansrijke carrière als topspits maakte Ruud van Nistelrooy vrijdagavond zijn officieuze debuut als hoofdcoach in het betaalde voetbal. De voormalig topspits zat op de bank bij Jong PSV, dat met 2-1 verloor van Helmond Sport. Van Nistelrooy zegt dat het hard werken is als trainer. "Ik leer momenteel zoveel."

Van Nistelrooy ziet veel verschillen tussen zijn actieve loopbaan en het werken als coach. "Je moet nu alles zelf doen, dat was als voetballer niet zo. De teammanager neemt nu de telefoon niet meer op hè", lacht hij in gesprek met het ED. "Maar om voor jezelf structuren te vinden als trainer, dat is moeilijk. Ik heb drie wedstrijden van Helmond Sport bekeken, je doet de voorbespreking, maakt een tactisch plan. Je bereidt alles voor. Het is keihard werken."

De oud-spits denkt niet dat hij binnenkort ergens als hoofdtrainer gaat werken. "Het kan eigenlijk alle kanten op. Ik leer op zoveel gebieden nu, van de medische kant tot hoe het functioneert in een voetbalbedrijf", aldus de oud-international.

Bij Jong PSV steekt hij veel op van trainer Darije Kalezic. "Als ik kijk naar Darije... die doet het fantastisch. Het is een toptrainer, daar kan ik mezelf echt nog niet mee vergelijken. Aan het einde van het seizoen is hij, denk ik, niet meer houdbaar voor PSV."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen