Wigan-preses geschorst na racistische uitlatingen

31 december 2015, 17:25

Een interview in The Guardian komt Dave Whelan, de voorzitter van Wigan Athletic, duur te staan. Naar aanleiding van enkele uitlatingen in het vraaggesprek is de preses door de Engelse voetbalbond voor zes weken geschorst. Whelan liet zich in het interview laatdunkend uit over Joden en Chinezen.

Naast de schorsing heeft de 78-jarige Whelan ook een boete van 50.000 pond, omgerekend zo'n 65.000 euro, opgelegd gekregen. De preses deed zijn uitspraken omdat hij zijn beslissing om Malky Mackay aan te stellen als nieuwe manager van zijn club, wilde verdedigen. Mackay ligt onder vuur in Engeland omdat hij in zijn periode als coach van Cardiff City antisemitische teksten geuit had. Whelan reageerde in The Guardian door te stellen dat Mackay best een punt had en dat Joden van nature simpelweg meer achter geld aan zitten dan andere mensen. Daarna liet hij zich ook nog ontvallen dat hij Chinezen voorheen altijd 'chingalings' noemde.

Tijdens zijn schorsing mag Whelan zich op geen enkele manier bezighouden met de voetbalwereld. Een fikse straf, want dit houdt in dat hij zich de gehele transferperiode afzijdig moet houden. Zijn club, Wigan Athletic, kan een kwaliteitsimpuls wel gebruiken. Het staat 23ste, en daarmee voorlaatste, in het Championship.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen