Dordrecht-speler Fortes tegenover Ronaldo: "Leuk op cv"

28 maart 2015, 19:58
Dordrecht-speler Fortes tegenover Ronaldo:

Als speler van de hekkensluiter van de Eredivisie de strijd aangaan met wereldster Cristiano Ronaldo. Het klinkt onwerkelijk, maar voor FC Dordrecht-verdediger Jeffrey Fortes is het de realiteit. De rechtsback neemt het met Kaapverdië dinsdag in een oefeninterland op tegen Portugal, waar Real Madrid-aanvaller Ronaldo de linksbuiten is. Fortes kijkt uiteraard uit naar de confrontatie met de vedette van de Portugezen.

De ploeg van Kaapverdië kwam vrijdag aan in Lissabon voor de oefeninterland. "Het is nu nog heel erg chill. Maar het vooruitzicht dat we tegen één van de beste spelers van de wereld zullen spelen, dat maakt het voor mij persoonlijk erg bijzonder", zegt Fortes tegen het AD. "Dat is een moment waarover je later aan je kinderen en kleinkinderen kunt vertellen: kijk, dat heb ik toch maar mooi meegemaakt in mijn voetbalcarrière. Dat staat wel leuk op je cv."

Het is overigens nog niet zeker dat Fortes ook daadwerkelijk aan de aftrap staat bij zijn land. De verdediger kwam tijdens de Afrika Cup geen minuut in actie en hoopt dat bondscoach Rui Aguas hem tegen Portugal wel opstelt. "Omdat het een oefeninterland is, ga ik er van uit dat iedereen speeltijd zal krijgen. En dat zou betekenen dat dan de kans groot is dat ik rechtstreeks tegenover Cristiano Ronaldo kom te staan."

Veel landgenoten van de speler van De Schapenkoppen zijn actief in de Portugese competitie. "Bovendien wordt in ons land nog wel eens teruggedacht aan de 0-0 van vijf jaar geleden toen we ook tegen Portugal oefenden. Of ik me illusies maak dat ik het shirtje kan ruilen met Cristiano Ronaldo? Iedereen zal waarschijnlijk zijn shirtje willen hebben."

Wie wint de Europa League Finale? Zet één euro in en win €100,00 als je de winnaar goed voorspelt!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen