Belgische tweede klasse terug naar acht ploegen

6 juni 2015, 18:29
Foto: © ProShots

De Belgische voetbalpiramide gaat op de schop. Het aantal profclubs wordt van 34 gereduceerd tot 24 en bovendien komt er een gesloten systeem, zo zijn de clubs uit de Belgische tweede klasse zaterdag overeengekomen.

Op het hoogste niveau blijven zestien clubs actief, de tweede klasse gaat van achttien ploegen terug naar acht. Deze zullen een dubbele competitie, met in totaal 28 wedstrijden, afwerken. De kampioenen hiervan strijden in een play-off om promotie naar de Pro League. Degraderen uit de tweede klasse is niet meer mogelijk, tenzij de beste amateurclub aan strenge eisen kan voldoen. Momenteel is het nog zo dat degradatie uit de tweede klasse onvermijdelijk is.

In België is men van mening dat er geen economisch draagvlak is voor meer dan 24 profclubs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Meer over:

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen