Koster: "Je hoopt op mooie stunt van Nederland"

23 juni 2015, 09:18

Jaren was Daphne Koster één van de iconen van het Nederlandse vrouwenelftal, maar de 139-voudig international werd door bondscoach Roger Reijners niet geselecteerd voor het WK in Canada. Toch volgt de verdedigster de verrichtingen van 'haar' team op de voet, laat ze weten op Ajax.nl.

"Hoe ik het WK beleef? Zoals vaker bij kampioenschappen voetbal. Dan zit je naar een toernooi te kijken waar je graag bij had willen zijn. Dat heb ik niet alleen nu, maar dat had ik ook in 2011 en tijdens de WK's daarvoor. Een belangrijk detail is natuurlijk dat Nederland nu wel meedoet", aldus de 34-jarige speelster.

Koster stelt dat Oranje nog zoekende is op dit WK. "In het eerste duel met Nieuw-Zeeland gingen ze redelijk goed van start, maar kwamen ze in de tweede helft volledig onder druk te staan. In de tweede wedstrijd tegen China hebben ze weinig ingebracht. Tegen Canada begon het ook niet best, maar in de tweede helft kregen ze weer lef en gretigheid. Ik hoop dat Oranje zich tegen wereldkampioen Japan staande kan houden."

In de achtste finale wacht Japan, de titelhouder. Een lastige klus: "Als je alleen kijkt naar de statistieken, dan zijn de meeste kansen voor Japan. Maar je hoopt natuurlijk op een mooie stunt van Nederland."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen