Koster over uitschakeling Oranje: "Heeft met lef te maken"

Ger
24 juni 2015, 09:27

De voetbalsters van Nederland zijn na de nederlaag tegen Japan klaar op het WK. Daphne Koster, de voormalige aanvoerster van Oranje, stelt dat de ploeg weer niet liet zien hoe goed het kan voetballen. Dat komt volgens haar vooral door een gebrek aan lef.

"We hebben op het WK maar een aantal momenten gezien hoe goed ze kunnen voetballen", zegt Koster tegen de NOS. "Vooral de eerste helft tegen Nieuw-Zeeland, waarbij met heel veel bravoure werd gespeeld. Eigenlijk hebben we dat daarna pas weer een beetje in de tweede helft tegen Japan gezien. Het heeft met lef te maken. Bereid zijn om, ook al maak je een fout, het nog eens te proberen. Dat gebeurde niet."

Koster plaatst tevens kanttekeningen bij de aanpak van bondscoach Roger Reijners. "Je krijgt de 2-0 om je oren in de 78ste minuut, maar we blijven voetballen zoals we voetballen. Als je dan nog twee wissels hebt, kan je ook als coach ook beslissen om alles of niets te spelen. Haal er een verdediger uit voor een aanvaller. Dat gebeurt ook niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen