WK-droom Kluivert in rook op: "Trots en teleurgesteld"

10 september 2015, 07:33

Patrick Kluivert hoopte de droom van Curaçao om naar het WK te gaan werkelijkheid te kunnen maken, maar de oud-international werd met het elftal van het eiland in de zuidelijke Caraïbische Zee in een tweeluik uitgeschakeld door El Salvador. Zowel thuis als uit werd er met 1-0 verloren van het land uit Centraal-Amerika. Het WK 2018 gaat zodoende aan de neus van Kluivert en co voorbij. "Ontzettend balen", reageert hij.

"Omdat beide nederlagen onnodig waren", voegt Kluivert toe in gesprek met De Telegraaf. De bondscoach van Curaçao deed tegen El Salvador onder meer een beroep op Eloy Room, Darryl Lachman, Kemy Agustien, Dustley Mulder en Jeremy de Nooijer. "De teleurstelling overheerste afhankelijk", zegt de 79-voudig international van Oranje. "Maar nu is het toch wel de trots, omdat we geschiedenis hebben geschreven. Curaçao overleefde nog nooit eerder twee play-offs. De ploeg heeft het voetbal op het eiland daardoor een enorme impuls gegeven. De sport leeft hier als nooit tevoren."

Kluivert stelt dat zijn ploeg stootkracht ontbeerde tegen El Salvador. "We hebben beide wedstrijden redelijk gespeeld en bij vlagen zelfs erg goed. Maar twee vroege tegengoals deden ons de das om. Thuis kwamen we in de zevende minuut op achterstand en in San Salvador in de negende minuut. Vervolgens kregen we nog genoeg kansen, maar verzuimden we te scoren", aldus de voormalig topschutter.

De eliminatie in de WK-kwalificatiereeks houdt in dat het dienstverband bij Kluivert ten einde komt. "Dat is zoals afgesproken na de uitschakeling afgelopen. Donderdag heb ik nog een gesprek met de voorzitter van de bond. Dan zullen we over de toekomst praten. Als het aan mij ligt, blijf ik adviseur. De mensen van de voetbalbond mogen me in elk geval altijd bellen", benadrukt Kluivert, die nu een ander plan moet trekken. "Ik ga op zoek naar een mooie nieuwe uitdaging. Dankzij Curaçao ben ik een completere coach geworden, weer een hoop ervaringen rijker. En helaas een illusie armer…"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen