Cocu tevreden: "AZ nooit in de wedstrijd laten komen"

Jw
29 november 2015, 20:30

PSV boekte zondag een doodeenvoudige zege op AZ. Het werd 3-0, terwijl de Eindhovenaren de einduitslag nog met hogere cijfers hadden moeten uitdrukken. Trainer Phillip Cocu was na afloop dan ook tevreden over het spel van zijn ploeg.

"Ik vond dat we de eerste helft heel goed speelden. We hebben AZ geen mogelijkheid gegeven om in de wedstrijd te komen. We wisten dat er kansen lagen in stilstaande situaties en op de rechterflank. Daar maakten we heel goed gebruik van", aldus Cocu tegen FOX Sports.

PSV ging rusten met een 3-0 voorsprong. In tegenstelling tot in eerdere Eredivisiewedstrijden gaf de regerend landskampioen vervolgens niets meer weg. "In de rust heb ik gezegd dat we solide moesten zijn. Het is mooi als je dan nog één of twee doelpunten maakt, maar ik wilde niet dat we AZ weer in de wedstrijd lieten komen. Daar heb je scherpte voor nodig. En dat heb ik vandaag gezien", stipte Cocu duidelijk het ontwikkelpunt van PSV aan.

PSV scoorde niet meer in de tweede helft, wat volgens Cocu nog wel had gekund, maar zegevierde uiteindelijk makkelijk. Daarmee blijven de Eindhovenaren in het spoor van Feyenoord en Ajax, die dit weekend ook geen fouten maakten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen