Cocu ziet Brenet bijtekenen: "Hij ontwikkelt zich goed"

7 november 2015, 13:42

PSV kwam vrijdagavond met contractnieuws. Verdediger Joshua Brenet, dit seizoen een vaste basisspeler in Eindhoven, heeft een nieuwe verbintenis gesigneerd tot de zomer van 2017. Volgens coach Phillip Cocu is dat een beloning voor zijn prima spel dit seizoen.

Brenet lijkt een zwaar seizoen tegemoet te gaan bij PSV, maar door blessures van Jetro Willems en Simon Poulsen maakt hij veel speelminuten op de linksbackpositie. "Ik vind dat hij zich heel goed ontwikkeld heeft", reageert Cocu bij PSV TV. "Hij moest natuurlijk op een andere positie gaan spelen. Dat klinkt heel makkelijk, maar dat houdt toch wel wat veranderingen in. Als je met je rechterbeen aan de linkerkant moet staan, gaat dat in het begin met ups en downs."

De 21-jarige verdediger werkte, met name in het begin van het seizoen, enkele zwakke duels af bij PSV. "Hij is zelf kritisch geweest over zijn optredens en heeft ook naar de beelden gekeken, naar waar hij zich kon verbeteren. Hij heeft ook keihard gewerkt op de training", zegt Cocu. "Ik vind dat hij steeds stabieler is geworden en hij heeft ook in de grote wedstrijden aangetoond dat hij er staat en dat hij defensief betrouwbaar is. Dat is natuurlijk belangrijk voor een verdediger. Als hij de ruimte krijgt, dan kan hij aanvallend ook iets extra's brengen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen