Matig Fiorentina buigt voor 'angstgegner' Lazio

9 januari 2016, 20:07

Fiorentina is de laatste jaren uitstekend bezig in de Serie A, maar de ploeg uit Florence slaagt er maar niet in om de juiste tactiek tegen Lazio te vinden. Fiorentina kwam zaterdag voor de vijfde keer op rij niet tot winst tegen de Romeinse club. In het eigen Stadio Artemio Franchi werd met 1-3 verloren.

0-0 (uit), 0-1 (thuis), 0-2 (thuis) en 4-0 (uit). Dat waren de resultaten van Fiorentina, de laatste drie jaar telkens vierde in de Serie A en deze jaargang volop in gevecht om de titel, in de laatste vier ontmoetingen met Lazio. De Toscanen mochten voor het duel van vanavond (zaterdag) reële hoop koesteren dat deze matige reeks tot een einde zou komen, aangezien Lazio slechts in de middenmoot van de Serie A bivakkeert en het zelf slechts één punt achterstand heeft op koploper Inter.

Maar wederom ging het mis voor Fiorentinna tegen Lazio. La Viola maakte op eigen veld weinig indruk en kreeg daar in de 44ste minuut de rekening voor gepresenteerd in de vorm van de 0-1 van Balde Diao Keita. Pas in de slotfase nam de druk van Fiorentina toe, maar het offensief kwam te laat. In de tweede minuut van de extra tijd werd het via Sergej Milinkovic-Savic zelfs nog 0-2. Met een afstandsschot van Facundo Roncaglia, waarop Lazio-keeper Etrit Berisha zich volledig verkeek, kwam Fiorentina een minuut later terug tot 1-2. Een Houdini-act zat er echter niet in, zeker niet nadat Felipe Anderson in de zesde minuut van de blessuretijd voor de 1-3 had gezorgd.

Wesley Hoedt stond in de basis bij Lazio, Edson Braafheid was invaller bij Lazio. Ricardo Kishna en Stefan de Vrij ontbraken vanwege een knieblessure bij de bezoekers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen