Topclubs Eredivisie gaan slaapgedrag spelers onderzoeken

8 januari 2016, 08:17

Niet alleen op het veld, ook daarbuiten valt veel winst te behalen voor voetballers. Een goede nachtrust kan cruciaal zijn voor topprestaties, zo lijkt men bij Ajax, PSV en Feyenoord te beseffen. De drie topclubs gaan het slaapgedrag van de spelers in kaart brengen en onderzoeken, meldt AD Sportwereld.

Volgens de krant heeft Feyenoord zijn spelers tijdens het trainingskamp in Portugal op de hoogte gebracht van de plannen. De spelers van de club hebben allemaal een horloge gekregen dat slaapgedrag meet. "De horloges helpen ons onderzoeken of het belangrijk is hoe lang spelers slapen in de nacht voor een bepaalde inspanning. Je ziet dus dat een bepaalde speler om negen uur in de ochtend al helemaal klaar is om voluit te trainen en dat een ander lichamelijk gezien pas een paar uur later top is", aldus clubarts Casper van Eijck.

Volgens Van Eijck 'is voetbal soms bijna wetenschap' en valt er veel winst te behalen. "Ik weet zeker dat goede medische begeleiding kan zorgen voor het verschil. Dat kan letterlijk miljoenen euro's schelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen