Salah doet oud-werkgever Fiorentina pijn in belangrijk duel

4 maart 2016, 22:44   Bijgewerkt: 4 maart 2016, 23:07

AS Roma heeft de thuiswedstrijd tegen Fiorentina, belangrijk in de strijd om de derde plaats in de Serie A en een ticket voor de voorronde van de Champions League, overtuigend gewonnen. Aan de hand van Mohamed Salah en Stephan El Shaarawy wonnen i Giallorossi vrijdag in het Stadio Olimpico met 4-1 van La Viola.

Dat Salah belangrijk was voor Roma is extra pijnlijk voor de supporters van Fiorentina. De snelle aanvaller uit Egypte speelde in de tweede helft van het seizoen 2014/2015 op huurbasis voor de Toscaanse club en had al zijn ja-woord gegeven voor een langer verblijf, maar koos in de zomer ineens voor een avontuur bij Roma. Het leidde ertoe dat Salah eerder dit seizoen bij het onderlinge duel in Florence voortdurend werd uitgefloten door de Fiorentina-fans.

Diego Perotti mocht enkele minuten na de 2-0 af op Ciprian Tatarusanu om er 3-0 van te maken, maar oog in oog met de Roemeense keeper van Fiorentina schoof hij de bal op de paal. Na voorbereidend werk van El Shaarawy was Perotti in de 38ste minuut alsnog verantwoordelijk voor de derde Roma-treffer.

Door de winst staat Roma stevig op de derde plek in de Serie A. Het heeft 56 punten, drie meer dan nummer vier Fiorentina. Bovendien is het onderling resultaat, in Italië beslissend bij een gelijk puntenaantal, met 6-2 duidelijk in het voordeel van de Romeinen. Roma heeft twee punten minder dan nummer twee Napoli, dat zaterdag nog wel voor eigen publiek aantreedt tegen Chievo Verona.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen