Willem II na ruime zege zeker van Brabantse finale

Jw
16 mei 2016, 18:51
Foto: © ProShots

Willem II heeft zich maandag op eenvoudige wijze geplaatst voor de finale van de play-offs om promotie/degradatie. De Tilburgers wonnen met duidelijke cijfers van Almere City FC (5-2), waardoor ze zich nu kunnen opmaken voor de finale tegen streekgenoot NAC Breda.

Met een 1-0 winst in Almere had Willem II op voorzichtige wijze de eerste stap gezet. Toch was er natuurlijk nog een kans voor Almere City om voor een stunt te zorgen. De hoop vervloog echter al in de derde minuut, toen doelman Agil Etemadi blunderde op een afstandsschot van Lucas Andersen. Hij liet de bal door zijn handen glijden, waardoor Willem II al vroeg kon juichen.

Almere City kwam de vroege klap niet meer teboven. Aanvoerder Jordens Peters bracht zijn ploeg na de rust in veilige haven door er 2-0 van te maken. Ricardo Kip, die eerder in het duel nog op de paal had geschoten, maakte nog wel de aansluitingstreffer. Willem II liet er echter geen twijfel over het aanwezige kwaliteitsverschil bestaan. Via Erik Falkenburg, die ook al in de heenwedstrijd scoorde en Andersen (twee keer) liep de Eredivisionist eenvoudig uit naar 5-1. Pelle van Amersfoort bepaalde de eindstand op 5-2.

Zodoende komt er een bijzonder fraai affiche in Noord-Brabant. Aanstaande donderdag en zondag strijden Willem II en NAC Breda om een plek voor volgend seizoen in de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen