Dost: "Heb aangetoond dat ik het nog steeds kan"

23 oktober 2017, 08:59
Foto: © ProShots

Acht wedstrijden lang moest Bas Dost wachten op een goal, maar zondagavond maakte de Nederlandse spits op overtuigende wijze een einde aan zijn doelpuntendroogte. In de thuiswedstrijd tegen Chaves (5-1 winst) tekende Dost voor zijn vijfde, zesde en zevende goal van het seizoen. Die hattrick kon de man uit Coevorden wel even gebruiken.

"Ik heb een tijdje niet gescoord en er waren daarom mensen die zeiden dat Bas Dost geen doelpunten meer kon maken. Met deze drie doelpunten heb ik echter aangetoond dat ik het nog steeds kan", glimlacht Dost na afloop. "We hebben goed gespeeld, we hebben laten zien wat we kunnen en doen weer volop mee in de titelstrijd", stelt de hattrick-held. Sporting CP staat nu tweede, met twee punten achterstand op FC Porto en drie punten voorsprong op Benfica.

"Ik ben hier erg blij mee. Het was even geleden en dan is het lekker om weer tot scoren te komen. Het was wel weer tijd. Mijn tweede doelpunt van de drie was het beste", aldus Dost, die al snel met twee kopballen scoorde en vervolgens een kwartier voor tijd zijn vijfde hattrick van het kalenderjaar maakte.

Sporting-coach Jorge Jesus deed ook zijn zegje over het optreden van Dost. "Hij is sterk afhankelijk van anderen om zijn doelpunten te maken. Als het team niet draait, dan is het lastig voor hem. Het team deed het nu goed en dan zie je dat Bas ook meteen weer gaat scoren."

Dost deed zijn interview na afloop overigens half in het Engels en half in het Portugees.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen