Tapia furieus: "Geen sprake van deal met de Colombianen"

12 oktober 2017, 17:05

Peru en Colombia hebben het dinsdagnacht op een akkoordje gegooid, dat stellen tal van Zuid-Amerikaanse media. Volgens hen werd onder andere Feyenoorder Renato Tapia benaderd door een paar Colombianen om de stand op 1-1 te houden. Hierdoor was Colombia zeker van het WK en Peru kon naar de play-offs.

Tapia werd rondom 'het Pact van Lima' zelfs geciteerd door enkele media. "Zij wisten van de situatie op de andere velden. We hebben gedaan wat we moesten doen. Ik sprak met Radamel Falcao en hij vertelde mij dat we beide door waren. Dus daar waren we blij mee."

Op social media reageert Tapia woedend op de quote, die volgens hem niet echt is. "Het is een absolute leugen dat er sprake is van een overeenkomst met de Colombiaanse spelers. Dat stoort mij. Iedere voetballer wil winnen." Volgens hem is er een andere reden voor het matige voetbal van de Peruvianen. "De angst heeft het in de laatste minuten van ons overgenomen. Uit de beelden blijkt ook dat we wat in de war zijn."

Falcao geeft toe dat er een mini-gesprek is geweest, maar dat het niet zo spannend van aard was als dat de media doen geloven. Het zou enkel gaan over de standen op de andere velden. "Dat wilde ik iedereen laten weten. We speelden met die tussenstanden in ons achterhoofd."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen