Neymar drie duels geschorst na uitval over arbiter Skomina

26 april 2019, 18:12   Bijgewerkt: 26 april 2019, 20:51

Slecht nieuws voor Neymar: de UEFA heeft de Braziliaan van Paris Saint-Germain een schorsing van liefst drie (!) duels opgelegd na zijn uitbarsting op Instagram. De aanvaller ging na het verloren duel met Manchester United - waarbij hij zelf geblesseerd was - helemaal los over scheidsrechter Damir Skomina en dat kost hem liefst drie wedstrijden.

Dat meldt de UEFA. Een flinke streep door de rekening van PSG, want net als vorig seizoen ontbrak de aanvaller ook deze editie in de cruciale fase van het miljardenbal, waarin het opnieuw naar eigen maatstaven veel te snel werd uitgeschakeld. Voor komend seizoen is Neymar dus de eerste drie duels ook al niet beschikbaar voor de Franse topclub - al kan de Braziliaan nog wel in beroep tegen de forse sanctie.

Manchester United kreeg in de slotfase van de wedstrijd in Parijs een strafschop nadat Diogo Dalot de bal op de arm van Presnel Kimpembe schoot. De penalty werd benut door Marcus Rashford, waardoor de Engelsen de laatste acht van de Champions League bereikten. "Dit was geen strafschop en geen hands. Go f*ck yourself", beet Neymar de arbitrage toe via Instagram. De Braziliaan kwam door een blessure niet in actie tegen United.

Thomas Tuchel hoopte dat Neymar onder een straf uit zou komen. "Je ziet hoe geëmotioneerd hij is en hoe hij meeleeft met de ploeg. Hij wil ons helpen. Dit moet je niet te serieus nemen, dit is snel getikt op een smartphone", zei de trainer van PSG na de wedstrijd. Die woorden hielpen niet, want de UEFA heeft opvallend hard ingegrepen bij de sterspeler van PSG. 

Lees ook: UEFA gaat Neymar bestraffen voor woede-uitbarsting

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen